Ихеаначо преподписа с Лестър до 2024

Келеши Ихеаначо подписа нов тригодишен договор с Лестър, който ще го остави на „Кинг Пауър“ до 2024 година.

Ихеаначо вкара първия си хеттрик във Висшата лига срещу Шефилд Юнайтед.

Нигерийският нападател бе възнаграден, след като вкара седем гола в последните си четири мача във всички турнири – форма, която му спечели наградата за Играч на месец март във Висшата лига. Той има девет попадения в последните си девет срещи, след като не успя да отбележи нито веднъж в предишните си 12 двубоя, и реализира първия си хеттрик в Премиършип при убедителния успех над Шефилд Юнайтед с 5:0 на 14 март.

Не мога да опиша как се чувствам. Развълнуван съм, щастлив съм! Това е страхотен момент и съм удовлетворен, че Лестър ми даде нов договор. Периодът ми до тук в клуба е чудесен. Не е лесно, но тук има много добри хора, страхотни професионалисти, с които работя. Те са приятни хора и ме карат да се чувствам комфортно и у дома си след пристигането. Тук сме като едно голямо семейство. Щастлив съм да бъда тук и се надявам, че ще остана още много години в Лестър“, каза той за клубния сайт.

Ихеаначо акостира при „лисиците“ от Манчестър Сити през 2017 и има 32 гола в 117 мача за тима. Любопитно е, че новият му договор идва в същия ден, в който той ще се изправи срещу бившия си клуб – Лестър приема лидера във Висшата лига в събота от 19:30 часа българско време. /БГНЕС