Ибрахимович: Надявам се да мога да играя на Евро 2024

Ветеранът Златан Ибрахимович заяви днес, че се надява да играе на следващото европейско първенство по футбол, независимо от възрастта си, на фона на приготовленията на неговия шведски национален отбор за първата квалификация срещу Белгия. 41-годишният нападател е на път да счупи рекорда на легендарния вратар на Италия Дино Дзоф в европейска квалификация от 40 години и 90 дни, поставен през 1983 година.

Златан Ибрахимович.

Не мисля толкова далеч, имайки предвид през какво преминах като контузии и други проблеми. Ако се чувствам добре физически, ще продължа“, каза офанзивният футболист на Милан пред журналисти, когато бе запитан дали възнамерява да играе на Евро 2024 в Германия, ако Швеция успее да се класира за форума. През уикенда Ибра влезе в историята, превръщайки се в най-възрастния играч, отбелязал гол в италианската Серия А.

Докато остана доволен от постижението си, футболистът добави, че все още му се иска „да бъде сравняван с всеки друг“, а не просто да бъде впечатляващ за годините си. „Не съм тук за благотворителност. Тук съм, за да играя играта си и да донеса резултати чрез представянето ми. Така че да се надяваме, че ще продължа да правя това“. Ако шведите достигнат финалите на Европейското догодина, Ибрахимович може да подобри възрастовото постижение и за шампионат на Стария континент, поставено от унгареца Габор Кирали, който игра на първенството през 2016 на 40 години.

След като Швеция не успя да се класира за Световното в края на миналата година, Ибрахимович сподели миналата година, че „ще продължи, колкото мога“ и бе признал, че се „паникьосва“ от възможността да сложи край на кариерата си. Швеция играе с Белгия в петък и с Азербайджан на 27 март. Трите страни са в квалификационна група F, заедно с отборите на Естония и Австрия, като първите два прогресират към Евро 2024. /БГНЕС