Якарино оглави Twitter

В Туитър Мъск заяви, че той ще остане отговорен за дизайна и технологиите в Twitter, а Якарино ще се фокусира основно върху бизнес операциите и превръщането на Twitter в "приложение за всичко", наречено X.


В четвъртък Мъск написа в Twitter в САЩ: "Развълнуван съм да обявя, че наех нов главен изпълнителен директор (CEO) за X/Twitter. Тя ще започне работа след ~6 седмици!"

Базираният в Сан Франциско Twitter е преименуван на X Corp, според Мъск и съдебните документи, разкриващи сливането на технологичните компании.

Предприемачът, преди да купи платформата за 44 млрд. долара през октомври, разкри плановете си да я превърне в "X, приложението за всичко".

Мъск заяви, че ролята му ще премине в ролята на изпълнителен председател и главен технологичен директор (CTO), който ще наблюдава продуктите, софтуера и системните оператори.

В по-късен туит той заяви: "Ангажиментът за прозрачност на отворения код и приемане на широк спектър от гледни точки остава непроменен".

Това беше в отговор на забележките на политическия коментатор и продуцент Алекс Лорусо, известен в Twitter като Alx, че свободата на словото в платформата остава "основен приоритет" за Мъск "независимо кой е следващият" шеф.

По-рано Мъск се е шегувал, че кучето му Флоки е поело поста на главен изпълнителен директор.

Това последва туит през декември, само няколко седмици след поемането на поста, в който се казваше: ": "Ще подам оставка като главен изпълнителен директор веднага щом намеря някой достатъчно глупав, за да поеме работата".

Обещанието дойде, след като милиони потребители на Twitter го помолиха да се оттегли в анкета, която Мъск създаде и обеща да спазва.

Той имаше бурно начало на своя път в платформата, като съкрати около 80% от 8000-те ѝ служители по света и призна, че това е довело до загуба на голяма част от функционалността ѝ.

Мъск ръководи премахването на старите "сини отметки", които удостоверяваха самоличността на потребителя и бяха заменени с платен абонамент, наречен Twitter Blue.

Високопоставени личности и знаменитости заявиха, че този ход оставя платформата отворена за самозванци и дезинформация.

Но Мъск заяви, че правилата са "по-скоро за еднакво третиране на всички", тъй като "не трябва да има различен стандарт за известните личности"./БГНЕС

Тагове: