И Любчо Георгиевски в коалиция със Зоран Заев

Един от създателите на ВМРО-ДПМНЕ и бивш премиер на Македония /1998-2002 г./ подписа споразумение за предизборна коалиция със Социалдемократическия съюз /СДСМ/ на Зоран Заев, предаде репортер на БГНЕС.

В момента Георгиевски е лидер на ВМРО-Народна партия. СДСМ беше най-големият му опонент по времето, когато той беше начело на ВМРО-ДПМНЕ.

В Македония на 12 април ще се проведат предсрочни парламентарни избори. В предизборната коалиция, водена от СДСМ водеща позиция има и друго лице на ВМРО-ДПМНЕ отпреди години. Това е сегашният външен министър Никола Димитров. Неговият баща Димитър Димитров е министър на културата в кабинета на Георгиевски.

За пръв път в съседна Македония в предизборна коалиция с македонска партия влиза и албанска формация. Зоран Заев и лидерът на „Беса“ официално оповестиха съвместното си участие на изборите преди седмица. В коалицията също така участва и бившият вътрешен министър Любе Божковски.

Заев определи предизборната коалиция като най-голяма в историята на Македония след обявяването на нейната независимост през 1991 г. /БГНЕС