Хубчев: 1% подценяване ще бъде фатален

1% подценяване ще бъде фатален. Това заяви старши треньорът на Левски Петър Хубчев на пресконференцията преди утрешния реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия Ружомберок от 19:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Наставникът сподели очакванията си за мача със словаците и призова отбора да не подценява съперника.

Хубчев заяви, че утрешният реванш с Ружомберок ще бъде много сериозен и се надява Левски да излезе с пределна мотивация от първата минута на срещата.

Дали сме подготвени или не, ще покаже най-добре мачът утре. Мисля, че отборът е достатъчно добре подготвен, за да изиграе поне първите мачове на 100%. Възможно е Костов да започне титуляр, той продължава да стиска зъби и да играе на инжекции. И за Дени, и за останалите, ще решим кой ще бъде в групата веднага след тренировката - всички ще тренират без Холмар, който до седмица трябва да се завърне. Регламентът е по-различен, мисля че трябва да подходим по по-друг начин към мача - за мен не е приключил двубоят като цяло, трябва да бъдем максимално концентрирани, това се стремя да предам и на отбора. Доволни сме, че изиграхме мача сериозно в Русе, надявам се и днес да тренираме сериозно - 1% подценяване ще бъде фатален“, започна той. Хубчев заяви, че иска да се концентрира върху своя състав, като подчерта с какви силни страни разполага противникът на „сините“. „Познавам самите футболисти – надявам се, да няма успокоение, сериозно да излезем от първата минута - едва ли може да променим толкова във физическо и тактическо отношение. Много са нещата, от които съм доволен, но ще си позволя да не ги споделям с вас. Аз в нормален мач се опитвам да се концентрирам върху отбора, не върху другите странични неща. Тактическите изненади са важни, но по-важно е самото изпълнение, ние не разполагаме с кой знае какви възможности за коренни изненади и промени в тактическо отношение“, обясни той. Старши треньорът обяви, че ще знае повече за нови попълнения в утрешния ден и е готов за сериозен мач с Ружомберок. „Утре ще знам повече за нови футболисти. Ние няма да повярваме, ако те кажат, че идват на екскурзия. За мен този мач е много сериозен. Това мисля, че не е тайна за никого – физически са много мощни, най-радващото е, че ние не се огънахме от тази борбеност в първия, не избягахме от единоборствата - не са лоши футболисти, организиран отбор“, завърши по повод съперника Хубчев. Иван Горанов коментира положителната промяна в съблекалнята на Левски и е уверен в успеха на „сините“ в утрешния мач. „Мисля, че сме добре подготвени и ще успеем. Усеща се положителната промяна, радва ни всички нас футболистите - в момента сме изцяло концентрирани, мачът почва от 0:0 и трябва да направим всичко възможно, за да победим. Важното е ние да подходим сериозно, ние ако играем както трябва и се раздадем, мисля, че няма да има проблеми. Със сигурност, е много по-добре нашите фенове да са на трибуните, но това по никакъв начин не трябва да попречи на нашата мотивация“, завърши той.

Левски спечели първия двубой в Словакия с 2:0 след попаденията на Давиде Мариани и Паулиньо. Ако тимът продължи към втория квалификационен кръг на Лига Европа, негов съперник ще бъде победителят от двойката между кипърския АЕК (Ларнака) и молдовския Петрокуб. Първата среща между двата отбора завърши при резултат 1:0 за кипърците. /БГНЕС