Христо Иванов: Не искам да ставам главен прокурор, Борисов е уплашен и зависим

„Не, не искам да става главен прокурор и не смятам, че политици в България трябва да заемат този пост“. Това заяви пред БГНЕС Христо Иванов, коментирайки изявлението на премиера Бойко Борисов, който заяви, че отдавна знае за желанието на Иванов да стане главен прокурор.

„Това е абсурдна теза, с която Борисов показва страха си. Това твърдение още веднъж показва неговата зависимост. Тази зависимост е основната ос на политическата корупция в България през последните 10 години и по тази причина Борисов трябва да си ходи. Той е един зависим човек, който се страхува от реалното управление на върховенството на закона в България. Затова искаме неговата оставка“, каза Иванов.

Той заяви, че обявените промени в кабинета не може да се нарекат „по друг начин освен пренареждане на столовете на борда на Титаник“.

Христо Иванов подчерта, че протестите ще продължат, защото гражданите искат оставката на това управление. „Необходими са бързи избори, които да доведат до дълбоки промени. Борисов не може да не признае своята зависимост от сараите. Тези промени я оголват окончателно“, добави лидерът на „Да, България“. /БГНЕС