H&M и Шанхайската седмица на модата ще си партнират за съвместна колекция

Шведският моден гигант H&M обяви, че ще си партнира с Шанхайската седмица на модата за нова съвместна колекция с китайски дизайнери, за да представи местния дизайн.


Колекцията ще бъде пусната на пазара през есента на 2024 г. и е част от усилията на дуото да разнообрази търговските канали и да използва ресурсите на модната индустрия, като се стреми да подкрепи съвременната китайска мода, съобщи Fashion United.

Въз основа на развитието на Шанхайската седмица на модата и насърчаването на оригинални китайски дизайнери, H&M заяви, че иска да подкрепи както модната индустрия на страната, така и нейните модни таланти, като същевременно предостави на собствените си клиенти "по-широк избор от персонализирани и висококачествени модни продукти".

По повод на самата седмица на модата H&M добави, че събитието е "привлякло през годините многобройни изключителни дизайнери и марки както от Китай, така и от чужбина" и като такова е послужило като "важен етап за китайските дизайнери да се изявят и да получат световно признание".

Макар че не бяха разкрити подробности за това кои дизайнери ще участват в колаборацията и как ще бъде пусната на пазара, H&M разкри, че колекцията ще бъде пусната по време на следващата Шанхайска седмица на модата, когато ще бъдат представени ревютата за предстоящия сезон пролет/лято 2025 г./БГНЕС