Хендерсън и Робъртсън на линия за реванша с Атлетико

Юрген Клоп демонстрира добро настроение на пресконференцията преди мача с Атлетико.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще може да разчита на капитана на тима Джордан Хендерсън и левия бек Анди Робъртсън за реванша с Атлетико Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига, но титулярният вратар на "червените" Алисон пропуска двубоя.

Мърсисайдци ще трябва да наваксат пасив от 0:1 на "Анфийлд" утре вечер, но добрата новина за тима е, че Хендерсън и Робъртсън са напълно възстановени и ще вземат участие в срещата. Английският национал не е играл от първия мач между двата тима преди три седмици, когато получи контузия на сухожилие, докато бранителят пропусна победата над Борнемут през уикенда заради същия проблем. Алисон обаче със сигурност е аут за срещата с мадридчани, както и за дербито с Евертън на "Гудисън Парк" следващия понеделник.

На днешната си пресконференция Клоп заяви, че Ливърпул ще се опита да се възползва от домакинското си предимство, за да стигне до успеха. "Нашата публика ще е нашето предимство и трябва да покажем това на терена. Представянето ни трябва да бъде на изключително ниво, защото иначе Атлетико могат да се защитават дълбоко и да контраатакуват", заяви германският специалист.

Той коментира и възможността мачове във Висшата лига да е играят пред празни трибуни зарадва заплахата от разпространение на коронавируса COVID-19. "Някои неща са по-важни от футбола, разбираме това в този момент. Не знам доколко мачовете при затворени врати ще помогнат в случая, защото хората могат да се събират другаде да гледат заедно. Каквото и да се реши, ние ще го уважим, защото всички имаме семейства", каза Клоп. /БГНЕС