Хамиду Диало е новият крал на забивките

Диало прескочи гиганта Шакийл О'Нийл в най-атрактивното изпълнение на вечерта.

Новакът от Оклахома Сити Тъндър Хамиду Диало е новият крал на забивките в Националната баскетболна асоциация, след като спечели надпреварата във втория ден от Ол-Стар уикенда в Шарлът.

Диало взриви публиката още с второто си изпълнение за вечерта, когато прескочи легендата на Ел Ей Лейкърс Шакийл О‘Нийл, за да забие топката в коша и да получи перфектна оценка 50 от съдиите. Диало бе безгрешен и във финалния рунд на надпреварата, когато трябваше да премери сили с Денис Смит Джуниър от Ню Йорк Никс. Смит също представи много атрактивни изпълнения, но направи и няколко пропуска, които в крайна сметка го лишиха от шанса да бъде обявен за номер 1.

В надпреварата за тройки израсналият в Шарлът Стеф Къри не успя да зарадва местната публика, след като бе победен от крилото на Бруклин Нетс Джо Харис във финалния кръг. „Не искам някой да го приема го грешен начин, Стеф е най-великият стрелец в историята на НБА. Да дойда тук и да спечеля при първото си участие е нещо невероятно за мен. За мен бе чест да бъдат част от този уикенд“, сподели Харис след успеха си.

В състезанието по умения победата бе за Джейсън Тейтъм от Бостън Селтикс. /БГНЕС