Гуардиола: Трябва да сме търпеливи

Пеп Гуардиола заяви, че Манчестър Сити „трябва да бъде търпелив“, продължавайки да смята Арсенал за „лидера“ във Висшата лига. Испанският мениджър на „гражданите“ говори след победата на неговия тим над „артилеристите“ с 3:1, която ги качи на върха за първи път от ноември насам, въпреки че лондончани могат да се завърнат на първото място, тъй като имат мач по-малко.

Пеп Гуардиола (втори от ляво на дясно).

На върха в класирането сме, но те имат мач по-малко. Пътят е дълъг, но да дойдем тук и да спечелим срещу този отбор, първият път те бяха по-добри от нас. На почивката си казахме, че не можем да играем, просто се защитавахме, защото те бяха толкова добри, но ние трябва да сме по-активни“, започна той.

Бернардо Силва стартира на позицията ляв бек – тактическо решение, което Гуардиола впоследствие призна, че е било грешка. „Реших да направя нещо ново и различно и беше ужасяващо. През второто полувреме играхме далеч по-добре, приличахме на себе си. Позволихме им да играят, те намираха играчите си зад гърба на нашите. След почивката комуникирахме по-добре един с друг, бяхме по-агресивни и контролирахме повече топката. Ерлинг Холанд ни помогна много, той използва силата си, за да задържи контрола на топката. През първата част те бяха с един играч повече в полузащита, след паузата ние стояхме далеч по-добре. Бернардо е толкова важен, защото играе умно – той е играч, който стартира от ляво на защитата и приключи срещата на дясното крило“.

Запитан относно това дали смята, че Сити имат вече предимство в битката за титлата, испанецът подчерта, че все още има доста мачове до края:. „Има много мачове до края. В моето съзнание те са лидери. Много неща ще се случат, няма да спечелим всичките си срещи. Просто трябва да бъдем търпеливи“, заключи Пеп.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета (ц).

Колегата му начело на Арсенал и бивш помощник на „Етихад“ Микел Артета очаквано бе разочарован. „Разочарован съм, защото загубихме. Мисля, че се получи невероятен сблъсък между два отбора и когато ги бяхме притиснали, им дадохме да ни вкарат головете. От друга страна имахме три отлични положения и не успяхме да ги реализираме. За да ги победим трябва да играем над възможностите си, защото те са толкова силен тим, бяхме ги притиснали в големите моменти. В индивидуални ситуации те бяха по-добри от нас. През втората част също, имахме периоди, в които бяхме много прецизни, но имаше и такива, в които се поставихме в трудности, начинът, по който допуснахме попаденията“, каза той. /БГНЕС