Гуардиола преподписа със Сити до 2025 година

Пеп Гуардиола заяви „Не мога да бъда на по-добро място“, след като обяви, че се е съгласил на двугодишно удължаване на договора си в Манчестър Сити, което ще го задържи начело на шампионите на Англия до 2025 година.

Пеп Гуардиола.

51-годишният бивш наставник на Барселона и Байерн Мюнхен има девет големи трофея, включително четири титли на Висшата лига, откакто пое Сити през 2016. Единствената голяма купа, която му убягва с „гражданите“, е трофея от Шампионска лига, където тимът игра финал през 2021 година, загубен от Челси.

Толкова съм щастлив да остана в Манчестър Сити за още две години. Не мога да изкажа напълно благодарностите си на всички в клуба за това, че ми гласуваха доверие. Щастлив съм и се чувствам комфортно, и разполагам с всичко необходимо, за да върша работата си по възможно най-добър начин. Знам, че следващата страница на този клуб ще бъде невероятна за предстоящото десетилетие. Случи се през последните десет години и ще се случи и през следващите десет, защото този клуб е толкова стабилен. От първия ден почувствах нещо специално тук. Не мога да бъда на по-добро място. Все още продължавам да имам усещането, че можем да постигнем още много заедно и точно заради това искам да остана и да продължа да се боря за трофеи“, сподели испанският специалист в изявление на клуба.

Щастлив съм, че приключението на Пеп с футболен клуб Манчестър Сити ще продължи“, бе краткият коментар на президента на Сити Калдун Ал Мубарак. /БГНЕС