Гуардиола: Никой не може да се мери с Меси, той е най-добрият

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази възхищението си от звездата на Аржентина Лионел Меси след спечелената титла от Световното първенство в Катар. Гуардиола бе треньор на Меси в продължение на четири години в Барселона.

"Всеки има своето мнение, но никой не може да подложи на съмнение, че той е сред най-великите. Казвал съм много пъти, че за мен той е най-добрият. Дори да не беше спечелил световната титла, моето мнение нямаше да се промени за това какво той е направил за футбола. Разбира се, за него това е коронното постижение в една изключителна кариера", коментира Гуардиола.

"За мен е трудно да разбера как някой играч от последните 50-70 години може да се мери с това, което Меси е постигнал. Хората, които са гледали Пеле, Ди Стефано или Марадона, понякога имат сантиментални виждания", допълни треньорът на Сити.

В същото време Гуардиола призна, че престоят му при "гражданите" няма да е пълноценен, ако тимът не спечели Шампионската лига. "Това не е единственият трофей, но признавам, че него искаме най-много и периодът ми тук няма да е пълноценен, ако не го спечелим. Ще дам всичко от себе си, за да го направим, докато съм тук. Имам усещането, че Сити ще го спечели рано или късно". /БГНЕС