Григор Димитров загуби от Яник Синер и отпадна в Маями

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на твърда настилка от сериите Мастърс в Маями с награден фонд 8,8 милиона долара. Българинът отстъпи на световния номер 11 Яник Синер от Италия с 3-6, 4-6. Срещата продължи 88 минути.

Димитров допусна два пробива в първия сет и го загуби с 3-6. Във втората част Григор на два пъти имаше преднина от пробив, но не успя да я задържи. При 4-5 Димитров спаси два мачбола на собствен сервис, но при третия Синер затвори мача в своя полза. Българският тенисист преследваше трето участие в осминафиналите във Флорида, но не успя да го постигне. В първия си мач в Маями Димитров записа трисетова победа над германеца Ян-Ленард Щруф.

"Григор е изключително талантлив и интелигентен играч, така че съм много доволен от играта си днес", сподели Синер след успеха. "Много съм доволен от представянето си на ретур, особено на втория му сервис, когато се опитвах да бъда много агресивен", допълни италианецът, след като спечели 17 от 26 точки на втори сервис на Димитров. В следващата фаза Синер ще се изправи срещу Андрей Рубльов, който победи Миомир Кецманович за по-малко от час игра./БГНЕС