Григор стартира успешно в Мелбърн, Томова загуби от Корне

Григор Димитров за 11-и път в кариерата си преодоля първия кръг на Аустрелиън Оупън. Българинът победи в четири сета 142-рия в световната ранглиста 20-годишен чех Ижи Лехецка с 6-4, 4-6, 6-3, 7-5. В следващата фаза Димитров ще срещне Беноа Пер или Тиаго Монтейро.

Григор Димитров.

Димитров проби първи в мача в гейм №10 и спечели първата част с 6-4. Във втората част Гришо допусна пробив за 3-4. Това се оказа решаващо и след 4-6 сетовете бяха изравнени. В третия сет Димитров поведе с 3-0. До края на тази част нови пробиви нямаше. Така след 6-4 българинът отново поведе.

В четвъртата част нямаше точки за пробив до 5-5. Тогава Григор успя от втората си възможност да пробие и сервира за спечелване на мача. На собствен сервис Димитров трябваше да спаси точка за рибрейк и от втората си възможност затвори мача в своя полза след 2 часа и 48 минути игра.

При жените, Виктория Томова загуби срещата си от първия кръг в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Българката отстъпи на французойката Ализе Корне с 3-6, 3-6. Срещата продължи 1 час и 33 минути.

Преди този мач Томова преодоля квалификациите с последователни победи над Деспина Папамихаил от Гърция, Кейти Суон от Великобритания и Ирина Мария Бара от Румъния.

Виктория Томова.

Вики поведе с 2-0 в началото на срещата, но загуби следващите четири гейма за 2-4. Българката върна един пробив и намали на 3-4, но веднага след това загуби подаването си за 3-5. При този резултат Томова изпусна една точка за рибрейк и Корне от втората си възможност затвори сета в своя полза. Вики поведе с 1-0 във втората част, но загуби следващите пет гейма за 1-5. Българката не се предаде и върна два гейма от пасива си за 3-5. За съжаление, Вики допусна нов пробив и втората част с 3-6. /БГНЕС