Григор Димитров се отказа заради контузия във II кръг на US Open

Тенисист №1 на България Григор Димитров приключи участието си в последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

Поставеният под №15 хасковлия отпадна във II кръг след загуба срещу Алексей Попирин (Авл) с 6-7 (4), 6-7 (4), 0-4 и отказване заради травма в лявото ходило.

30-годишният Григор, заемащ 18-о място в световната ранглиста, имаше шансове във всяка от първите две части. След като ги пропиля обаче, Димитров се срина психически, а травма в лявото ходило го принуди да поздрави предсрочно 22-годишния си съперник (№73 в света).

Началото на двубоя се забави с близо час заради дъждовно време. Българинът реализира пробив в четвъртия гейм и го затвърди за аванс от 4-1, но скоро допусна рибрейк и изравняване при 4-4. В тайбрека нашият игра разконцентрирано и позволи на Попирин бързо да се откъсне в резултата и да поведе с 1-0.

Във II сет Григор отново поведе с пробив и отново показа колебания в своето подаване, довели до изравняване. При 1-2 гейма българинът поиска медицински таймаут заради болки в пръст на левия крак, а в същия момент над корта отново заваля и играта бе спряна за над половин час.

След подновяването Димитров не показваше признаци на болка и спокойно стигна до нов тайбрек. В него бившият №3 в света успя да върне минипробив, но после допусна нов и отново загуби дългия гейм, а така изостана и с 0-2 в общия резултат.

Третата част започна с пробив в сервиса на Григор, който в изблик на гняв счупи ракетата си и получи официално предупреждение. Последваха нови три гейма в полза на Попирин, след което Димитров съобщи на съдията, че физическото състояние не му позволява да продължи срещата, и поздрави съперника си. /БГНЕС