Григор Димитров с най-високо класиране за годината

Григор Димитров се изкачи с две места до 24-та позиция в световната ранглиста на АТП, която бе обновена днес. През миналата седмица първата ракета на България се представи силно на турнира на трева от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, където записа две победи в квалификациите и още две в основната схема, преди да бъде спрян от Карлос Алкарас в четвъртфиналите на турнира.


По този начин Димитров си осигури 110 точки за ранглистата и записва най-доброто си класиране от октомври насам. Именно това класиране ще се вземе предвид при определянето на поставените в третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън. Това означава, че Григор ще избегне сблъсък с някой от първите осем поставени в схемата в третия кръг на турнира, ако стигне до тази фаза.

Разместване има на върха в ранглистата, където Карлос Алкарас отново е номер 1, след като спечели титлата в Куинс, негова първа на трева в кариерата му. От своя страна Новак Джокович се смъква до втора позиция, въпреки че в момента държи три от четирите титли от Шлема, но не получи точки за триумфа си в Уимбълдън преди година.

Най-голям скок в класацията бележи Александър Бублик от Казахстан, който спечели турнира в Хале (АТП 500) и се изкачва с 22 места до номер 26, с което си осигурява място сред поставените на Уимбълдън. /БГНЕС