Григор Димитров не успя да спре Джокович по пътя му към 10-а титла в Австралия

Григор Димитров игра добре, но не достатъчно, за да спре Новак Джокович по пътя му към десета титла от Аустрелиън Оупън. Българинът загуби с 6:7(7), 3:6, 4:6 след над три часа битка в мач от третия кръг на надпреварата.

Гришо има за какво да съжалява, тъй като беше много близо до успех в първата част на срещата, в която имаше 3 сетбола. Джокович проби още в откриващия гейм, след което с лекота затвърди. Последваха сравнително спокойни минути, за да се стигне при 5:3 за Ноле и сервис на Димитров. В този момент сърбинът стигна до 3 сетбола, но Григор успя да се измъкне и взе подаването си за 4:5. В ответния гейм българинът на свой ред стигна до точка за пробив, която реализира и изравни за 5:5. Сервирайки за място в тайбрек, на Джокович му се наложи да отразява два сетбола, но той се справи, пласирайки отлични начални удари.

В тайбрека Димитров стигна до нов сетбол при 7:6 в своя полза, но следващите 3 точки отидоха на сметката на Ноле, който се наложи с 9:7 и поведе в резултата.

В паузата между сетовете Джокович поиска медицински таймаут заради болките в бедрото на левия крак. След като срещата се поднови, сърбинът стана коренно различен играч. Той започна да лети по корта и дочака своя момент, за да пробие началния удар на Димитров за 4:2 гейма, след което до края на сета не даде никакъв шанс на българина да върне пробива.

В третия сет Джокович успя на 3 пъти да се справи с началния удар на Димитров и макар да допусна два пробива се поздрави с крайния успех.

На осминафиналите Джокович ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс де Минор. /БГНЕС