Григор Димитров: Карлос играе невероятен тенис, ще дам всичко от себе си

„Карлос (б.р. - Алкарас) е много млад, но въпреки това играе невероятен тенис и вече е шампион от Големия шлем. Няма да играя срещу него за пръв път, но сега условията ще са различни. Ще подходя така, както към всеки друг мач. Ще дам всичко от себе си и ще видим какво ще се случи“, коментира Григор Димитров по подов предстоящия сблъсък с испанеца от четвъртфиналите на турнира в Куинс. Мачът е днес.


Българинът бе в много добро настроение след победата над Франсиско Серундоло. Бившият №3 в света е на път да изпусне контрола върху двубоя, допускайки обрат от 3-1 във втория сет, но въпреки това успя да си върне инициативата и да намери място в топ 8 на надпреварата.

„Като цяло съм много доволен от нивото, което показах. Условията не бяха никак леки, тъй като на моменти бе доста ветровито. Освен това Франсиско е страхотен играч и талантът му е неоспорим. Във втория сет бях в трудна ситуация, но в последните няколко гейма взех правилните решения“ – каза първата ни ракета в интервюто след мача.

На въпроса дали изненадващото му за мнозина решение да започне от квалификациите се е оказало добро решение, трикратният полуфиналист от Големия шлем отговори: „Да, участието в квалификациите определено ми помогна много. Хубаво е, че имах възможността да дойда няколко дни по-рано и да се подготвя. Това, че изиграх още няколко мача, също оказа много позитивно влияние върху формата ми“. /БГНЕС