Грета Гъруиг е склонна да направи Барби 2

Режисьорката на "Барби" Грета Гъруиг е склонна да създаде продължение на своя номиниран за "Оскар" филм. Тя разказа за актуалните си чувства по време на разговор с Deadline, като заяви: "Не го отхвърлям, искам да го направя", съобщи IGN.

Макар някои фенове да смятат, че светът на Гъруиг не се нуждае от Барби 2, много други със сигурност ще се радват да чуят, че тя мисли за продължение. Това обаче далеч не е потвърждение, че се готви такова.

Прочутата режисьорка добави, че няма "никаква съпротива" от нейна страна, когато става дума за Барби 2, но все още трябва да се проведат разговори с други страни, като производителя на играчки Mattel, звездата Марго Роби, продуцента Дейвид Хейман и Warner Bros. Discovery, преди филмът изобщо да започне да се оформя.

Има и други задължения на Гервиг, включително написването и режисирането на няколко филма от "Хрониките на Нарния" за Netflix.

Тя заяви, че скоро ще се върне в Лондон, за да възобнови ранните етапи на предпродукцията, за да започне своя поглед към тази вселена. Има много работа, когато става въпрос за стартирането на тези филми, като се очаква снимките да започнат едва в края на 2024 г. или началото на 2025 г. Това означава, че вероятно ни предстоят години на чакане, преди Гъруиг отново да се навлече в розово за Барби.

И все пак днешната актуализация дава надежда за продължение там, където досега нямаше какво да се намери. Всъщност през ноември Роби заяви, че "не може да си представи" как изобщо би изглеждало едно продължение, защото екипът на Барби е създал първия филм, без да има предвид продължение.

"Мисля, че в този филм вложихме всичко. Не сме го изградили, за да бъде трилогия или нещо подобно", каза тогава Роби. "Грета вложи всичко в този филм, така че не мога да си представя какво ще последва". /БГНЕС