Гръмотевични бури следобед над Западна и Централна България

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, предаде репортер на БГНЕС.

В планинските райони ще са придружени с гръмотевици, има условия и за градушки. На изток ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен вятър от север-североизток. В останалата част от страната ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са от 26°-28° на места в Западна България до 32°-34° в източните райони на Горнотракийската низина.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има интензивни валежи дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 13°, уточняват от НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен, след обяд и силен вятър, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие ще е 5 бала.

В четвъртък отново се очакват гръмотевични бури, повече в Западна България, като и температурите там ще са малко по-ниски около 24-28 градуса, в източните райони ще има разкъсана облачност, а температурите там ще достигат до 30-32 градуса. /БГНЕС