Горанов: Няма нужда излишно да се клати държавата

Поведението на Волен Сидеров не е повод да се разглежда коалиционното споразумение. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на „Атака” провали предаването „Референдум” по БНТ във вторник с непристойно поведение, език и нарушавайки подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение за участия в обществената медия по време на предизборната кампания.

Според финансовия министър с такива реакции няма нужда излишно да се клати държавата.

Поведението на Волен Сидеров е недопустимо, заяви от своя страна и министърът на туризма Николина Ангелкова. Веднага след предаването във вторник от БНТ излязоха с декларация, с която заклеймиха грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

От БНТ припомнят, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб. Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

"Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров", заявяват още от обществената медия. /БГНЕС