Голдън Стейт се доближи на победа от пети пореден финал

Отборът на Голдън Стейт Уориърс се доближи само на победа от пети пореден финал в Националната баскетболна асоциация, след като взе гостуването си на Портланд Трейлблейзърс със 110:99 и поведе с 3:0 във финала на Запдната конференция.

Двубоят в „Мода Сентър“ бе копие на втория мач от серията, като Портланд натрупа солидна преднина в първите две части, но не успя да я удържи и допусна поражение. Блейзърс дръпнаха с цели 18 точки малко преди почивката, но звездата на Уориърс Стеф Къри и Дреймънд Грийн се разиграха в третата част, която бе спечелена от шампионите с 16 точки разлика. В последната четвърт Воините отново доминираха и в крайна сметка записаха комфортен успех, след който вече са много близо до нов финал в НБА.

Къри завърши мача с 36 точки и 6 борби, Дреймънд Грийн се отчете с трипъл-дабъл – 20 точки, 13 борби, 12 асистенции и 4 открадната топки, а Клей Топмсън добави 19 точки. За Портланд най-резултатен бе Си Джей МакКълъм с 23 точки, но Деймиан Лилард имаше лоша успеваемост на стрелбата (5/18) и вкара само 19 точки.

Мач номер 4 от серията е след два дни отново в Портланд. /БГНЕС