Гол от засада поведе Левски към десета победа през сезона

Левски победи Дунав Русе с 2:0 в последна среща от 14-ия кръг на българския футболен шампионат. С успехът „сините" записаха десетата си победа от началото на сезона и втора срещу този съперник. По този начин столичани отново се изравниха на второто място с Локомотив Пловдив с по 32 точки и остават на четири от лидера Лудогорец.

Левски поведе в резултата след четвърт час игра. Живко Миланов центрира в наказателното поле към Дени Алар, но нападателят бе изпреварен от Благой Макенджиев. Стражът на гостите обаче не успя да улови топката и тя се плъзна по тялото му към вратата. Попадението обаче трябваше да бъде отменено, тъй като в момента на подаването към Алар той беше в засада. В 23-та минута Холмар Ейолфсон успя да отбележи с глава след центриране на капитана Миланов от ъглов удар. Левски създаде доста опасности през първото полувреме, а освен това удари и две греди. След почивката „сините" намалиха темпото, а от своя страна Дунав не успя да се добере до почетен гол. В класирането „драконите" са на десето място с 13 точки.

В по-ранната среща Славия победи Витоша Бистрица с 1:0 като гост. Единственият гол в мача падна в 52-та минута, а негов автор стана Георги Йомов. Попадението обаче бе повече от комично, след като вратарят на Витоша Християн Василев изрита топката в пресиращия го Йомов и топката след рикошет се върна към вратата на безпомощния страж.

Витоша успя да уцели греда през първото полувреме, но тя дойде след опит за центриране и не бе удар към вратата. Като изключим това, домакините не успяха да достигнат до точен изстрел, а на свой ред „белите" можеха да достигнат и до по-изразителен успех. Така Славия записа четвърта поредна победа в шампионата и се изкачи на 5-то място в класирането с 22 точки. Столичани дублираха успеха си срещу Витоша (3:2) от първия кръг на сезона. /БГНЕС