Годжа спечели първото спускане за сезона при жените в Лейк Луис

София Годжа триумфира в дебютното спускане за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените, което се проведе в канадския зимен център Лейк Луис. Италианката изпревари Корин Сутер от Швейцария и представителката на Австрия Корнелия Хютер съответно с +0.04 сек и +0.06 сек.

София Годжа (ц) изпревари Корин Сутер (л) и Корнелия Хютер (д).

Състезанието бе изключително оспорвано, като в крайна сметка една от най-силните състезателки в дисциплината в последните години Годжа успя да стигне до успеха. Италианката бе над всички в Лейк Луис и миналата година, когато спечели двете спускания. "Много съм щастлива от резултата си днес, но ако трябва да бъда искрена, не съм доволна от представянето си. Не беше толкова чисто и перфектно. Развълнувана съм за утре, защото днес не бях толкова перфектна, всъщност", каза Годжа, за която това бе 18-а победа за Световната купа и 12-а в спускането.

Топ 10 допълниха още Мирям Пухнер (Австрия), Илка Щухец (Словения), Нина Ортлиб (Австрия), Кира Вайдле (Германия), Елена Куртони (Италия), Йоана Хелен (Швейцария) и Жасмин Флури (Швейцария). Три състезателки не финишираха, а една не стартира - американката Лорън Макуга.

Годжа поведе със 100 точки в класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината, пред Сутер и Хютер. Днес предстои второто спускане при дамите, което отново ще се проведе в Лейк Луис, а в неделя предстои и супергигантски слалом. /БГНЕС