Главчев: Предложих на Радев аз да поема външно министерство

Казах, че няма да има смяна на външния министър, аз предложих на президента Радев да поема външно министерство. Аз ще нося политическа отговорност и за него, каза служебният министър Димитър Главчев, предаде кореспондентът на БГНЕС. В сегашния състав с министър на външните работи Стефан Димитров цялата политическа отговорност я поема президентът Румен Радев.


Очаквам президентът да отговори. Старите хора имат приказка: доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане, добави Главчев.

Служебният премиер и енергийният министър Владимир Малинов бяха в АЕЦ Козлодуй, където днес пристигна първата доставка на ядрено гориво от „Уестингхаус“, предназначено за 5-ти блок на централата.

Днешният ден е ключов в този процес. Първата доставка на ядрено гориво от „Уестингхаус“, е вече на площадката, заяви енергийният министър. Имаме реална диверсификация вече за ядреното гориво, добави той.

БГНЕС припомня, че в края на 2022 г. АЕЦ „Козлодуй“ подписа договор с „Уестингхаус Електрик Швеция“ за доставка на свежо ядрено гориво за 5-и блок на атомната ни централа. Това е практическа стъпка в изпълнение на програмата за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво за централата. /БГНЕС