Гюров: Ще следваме собствения си процес за сформиране на кабинет

Намираме се в първия мандат. Отговорността е изцяло на мандатоносителя, да предприеме стъпките, които смята за правилни. При ситуация, в която партията победител не може да даде работещо решение – е ние да предложим такова. Това заяви пред Нова тв Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” в отговор на въпрос ще успее ли и дали коалицията му ще изпълни искането на ГЕРБ-СДС да представи списък с имена на кандидати за министри и премиер, които биха предложили.


Той увери, че коалицията му подхожда абсолютно отговорно в процеса на преговори за сформиране на кабинет. "Всички виждаме, че България има нужда от редовно правителство. Това, което зависи от ПП-ДБ - ще го направим. Процесът на формиране на кабинет при нас не е процес на написване на едни имена на един лист. Ние следваме процеси и ще включим в разговорите всички останали парламентарни партии, започвайки от най-голямата. Ще очакваме подкрепа за кабинет с втория мандат", посочи той.

И беше категоричен, че коалицията му няма да следва линията на ГЕРБ по въпроса със списъка с имената на министри и премиер. "Имаме собствен подход към решаване на проблема с редовното правителство и по никакъв начин няма да играем с играта на ГЕРБ със сваляне на картите и ходове, които се опитват да притиснат втората парламентарна сила да направи някакви ходове, които не отговарят на нашите принципи и обещанията към избирателите ни". /БГНЕС

Тагове: