Гюров: Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република

Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република - Народното събрание. Това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров по време на дебата по исканата оставка на председателя на НС Никола Минчев, предаде репортер на БГНЕС.

Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата. Едно е ясно - става дума за пари. Това е показна атака срещу човека на един от най-високите постове в държавата, каза председатрелят на ПГ на ПП, определяйки поисканата оставка като "разчистване на сметки".

Андрей Гюров заяви, че Никола Минчев е пазител на политическия морал и като най-младия председател на НС, ръководи НС с чест и е един от най-успешните председатели.

Македонският сценарий е фалшив. Няма никакви тайни договорки, всичко е измислица на човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу уговорка за отпадане на визите за българите за САЩ, каза Гюров от парламентарната трибуна.

Гласуването на оставката на Никола Минчев е тест. Днес мафията ще си преброи гласовете в залата, каза още Андрей Гюров. /БГНЕС