Гешев: Уплашихме тези, които не искат законът да е еднакъв за всички

„Нормални“ са политическите атаки и опитите да бъде унищожена българската прокуратура, макар и под прикритието на борба за демокрация. Пътят към Ада винаги е постлан с добри намерения. Всички ние сме тук, защото е достигната червената линия, а тая е – застрашено върховенство на правото, неделима част от което е независимостта на българската прокуратурата като част от българската съдебна власт. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

В реч пред над 700 прокурори и следователи на Националното съвещания на прокуратурата Гешев подчерта, че заради работата си държавното обвинение понася „атаки от всякакъв характер и обиди“ и допълни: „Цена, която плащат и нашите семейства“.

„Сега ще ви кажа, защо ние сме „мафия“. Защото внесохме в тъмнината светлина с дела, а не с думи, както е заветът на Апостола на свободата Васил Левски. „Мафия“ сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти – едни за хората с милиарди и с политическо и медийно влияние и други за останалите българи, както беше с десетилетия. Защото решихме проблема с телефонните измами, намалихме кражбите и грабежите за първите 5 месеца на тази година с над 20%. Защото правим всичко възможно, за да може хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени всичките им спестявания или да бъдат убити, изнасилени и запалени в къщите си. Защото по уведомление на прокуратурата са замразени 3 милиарда лева и то без последните медийно известни случаи от началото на годината“, заяви Гешев пред присъстващите магистрати.

За пример Иван Гешев даде още пресечения незаконен внос на боклуци у нас, както и нерегламентираното им изгаряне, както и повдигнатите обвинения да действащ министър, визирайки бившия ръководител на ековедомството Нено Димов.

„Това е причината ние да сме лоши за лошите. Което означава само едно – че сме добри за българските граждани, които ни плащат заплатите. Това е единственото важно нещо“, каза още ръководителят на държавното обвинение.

Пред магистратите Иван Гешев цитира и думи на 16-ия американски президент Ейбрахам Линкълн, заявявайки: „Може да вървим бавно, но никога не вървим назад“. /БГНЕС