Германия си гарантира място на Мондиал 2022 след успех в Скопие

Германия се класира за Световното първенство по футбол в Катар догодина, след като постигна категоричен успех при визитата на Северна Македония с 4:0.

Мусиала отбелязва четвъртия гол за Германия.

На стадиона в Скопие Бундестимът имаше по-добрите ситуации за гол преди почивката, но така и не успя да сломи съпротивата на смелите домакини, които на няколко пъти опитаха чрез контраатаки да притеснят Мануел Нойер и компания. Най-добрият шанс за възпитаниците на Ханзи Флик дойде в края на първото полувреме, когато Тимо Вернер уцели греда.

След паузата Маншафтът бе далеч по-ефективен пред гола и вкара четири безответни попадения. Кай Хаверц даде тон в 50-та минута, а само в рамките на три между 70-та и 73-та Тимо Вернер наниза два гола. Седем преди края на редовното време, младият нападател Джамал Мусиала оформи крайния резултат. Така, германците се реваншираха за изненадващото поражение от северномакедонците в първия мач помежду им на немска земя с 1:2 – тогава, Бундестимът загуби за първи път в световна квалификация от 20 години насам, когато отстъпи на Англия с 1:5 през 2001.

Германия си гарантира участие на Мондиал 2022 в Катар, като е недостижим на върха в група J с актив от 21 точки – осем повече от втория Румъния, при два оставащи мача до края на квалификациите в групата. Румънците взеха ценен успех над Армения с 1:0 у дома и са вече втори с 13 точки, една повече от Северна Македония и Армения. В следващия кръг от мачове Армения приема Северна Македония, а румънците приемат Исландия, които надиграха убедително Лихтенщайн в къщи с 4:0.

Останалите резултати:

Група Е:

Беларус – Чехия 0:2

Естония – Уелс 0:1

Група G:

Латвия – Турция 1:2

Нидерландия – Гибралтар 6:0

Норвегия – Черна гора 2:0

Група Н:

Кипър – Малта 2:2

Хърватия – Словакия 2:2

Словения – Русия 1:2. /БГНЕС