Германия се провали с гръм и трясък на старта в Катар

Германия се провали в първия си мач на Световното първенство в Катар. Бундестима загуби с 1:2 от Япония след обрат. На трето поредно голямо първенство немците стартират с поражение. Тази издънка поставя отбора на Ханзи Флик в много деликатна ситуация относно класирането му за осминафиналите. Германия се изправя срещу Испания във втория си мач.

Половин час след началото бе отсъдена дузпа за Бундестима. Гонда влезе остро в краката на Раум, а арбитърът Бартън не се поколеба и посочи бялата точка. Зад топката застана Гюндоган и бе точен. До края на първата част доминацията на немците продължи, а младият Джамал Мусиала нанесе няколко удара, които не създадоха проблеми за японците. В самия край на първата част Кай Хаверц успя да вкара топката във вратата на "самураите", но попадението бе отменено от ВАР поради засада.

Второто полувреме започна с пропуск за Германия, дело на Джамал Мусиала в 51-ата минута, а седем по-късно Такума Асано застраши вратата на германците. Илкай Гюндоган можеше да удвои преднината на своя тим в 60-ата минута, но уцели десния страничен стълб, а десетина минути по-късно Йонас Хофман също не успя да се разпише след отлично спасяване на стража на Япония, последвано от пропуск на Серж Гнабри.

В 75-ата минута Мануел Нойер капитулира. Резервата Ритсу Доан се възползва от спасена топка на немския страж и с добавката изравни - 1:1. Малко по-късно японците нанесоха решаващия си удар. Асано се справи със Зюле и от много малък ъгъл прати топката под гредата, над Нойер за 2:1!

Последва натиск на Германия, но японците се бранеха добре. 18-годишният Юсуфа Мукоко също влезе. В 93-ата минута Фюлкруг падна в пеналта и поиска дузпа, но такава определено нямаше. Малко след това Горецка опасно, но встрани! В 97-ата и Нойер се включи напред при последното статично положение, след което японците се справиха и последва корнер, с който обаче японците се справиха и спечелиха. /БГНЕС