Германец спаси седем мачбола и победи Мъри в Париж

Бившият номер 1 в света Анди Мъри отпадна още на старта на Мастърса в Париж, след като загуби от германеца Доминик Кьопфер с 4-6, 7-5, 6-7(9) в мач от първия кръг на надпреварата. Британецът имаше цели седем мачбола в решаващия трети сет, но Кьопфер успя да ги отрази, преди да стигне до крайния успех след малко над три часа игра.

Доминик Кьопфер

Кьопфер влезе в основната схема като щастлив губещ, след като загуби от Миомар Кецманович в последния кръг на квалификациите, но се възползва по най-добрия начин от шанса си, за да запише впечатляваща победа. Намиращият се на 58-мо в световната ранглиста германец спечели първия сет с 6-4 и поведе във втората част с 5-3, но Мъри показа характер и взе четири поредни гейма, за да изравни резултата. Третият сет вървеше гейм за гейм, като Мъри имаше два мачбола на сервис на Кьопфер при 5-4 в своя полза, както и още цели пет шанса да затвори срещата в тайбрека, но не успя да ги реализира и в крайна сметка отпадна от турнира.

"Това беше невероятно, мислех, че държа победата в ръцете си, когато сервирах при 5-4 във втория сет, но той връща много топки в корта, а аз не правех това. В третия сет направихме страхотна битка. Опитах се да остана в момента и да се боря за всяка топка", сподели Кьопфер след успеха. В следващия кръг германецът ще срещне деветия поставен Феликс Оже-Алиасим от Канада или италианеца Джанлука Магер.

За втория кръг в Париж се класира и италианецът Лоренцо Музети, който победи Ласло Джере от Сърбия с 4-6, 7-6(5), 6-4. /БГНЕС