ГЕРБ се регистрира в ЦИК със заявка за разумна кампания и решения на кризите

ГЕРБ подаде документи за регистрация в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, предаде репортер на БГНЕС.

Ще водим спокойна и разумна кампания, заяви заместник-председателят на партията Томислав Дончев след регистрацията. Ще предлагаме решение за всички кризи, в които е затънала България, защото от нас до голяма степен зависи политическият процес и това, което ще се случи в България, каза още той.

По думите му е рано за коалиционни варианти, но от голямо значение е да се скъса политическата шарлантания.

Първо трябва да се види каква е волята на хората, уточни Дончев.

Думите в политиката отново трябва да имат смисъл, защото през последната година те са загубили такъв, каза Дончев и даде като пример острата реторика на бившите управляващи срещу "Газпром", но също така и купуването на руски газ, само че чрез посредници.

На въпрос дали Бойко Борисов ще бъде част от листите, Дончев отговори: Ще видим. Но със сигурност оценката на ръководството на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не означава, разбира се, че няма да търсим и свежи попълнения.

По думите му една партия трябва да се развива непрекъснато.

Освен това политическите сюжети се сменят, излизат нови теми, допълни той и обяви, че ще се търсят и доказани хора, професионалисти, които да допълнят листите, но все още има време за това.

Документите в ЦИК бяха внесени от Томислав Дончев, административния секретар на партията Цветомир Паунов и лидерът на СДС Румен Христов, тъй като двете формации отново ще се явят като коалиция. Зад тях заснахата представителите на Изпълнителната комисия на "Младежи ГЕРБ".

Цветомир Паунов заяви, че подадените документи за регистрация в ЦИК са приети без забележка и отбеляза, че в рамките на два дни са събрани 37 хиляди подписа.

Той подчерта, че вярва и е убеден, че добрите резултати и доброто сътрудничество между най-старата демократична партия след промените и най-голямата дясна партия в България ще продължи успешното си представяне на изборите. /БГНЕС