ГЕРБ печели в Пловдив

При 100% обработени СИК протоколи, резултатите от балотажа сочат, че кандидатът на ГЕРБ Костадин Димитров печели кметското място в Пловдив. За него са гласували 28 545 избиратели или подкрепата за него е 54.15%.


Кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Старибратов е получил доверието на 41.68% от пловдивчани или 28 511 гласа.

„Не подкрепям никого“ са избрали 2 849 пловдивчани или 4.17% гласували.

В районите "Централен", "Южен", "Източен" и "Тракия" печелят кандидатите на ГЕРБ, а районите "Западен" и "Северен" са за ПП-ДБ.

БГНЕС припомня, че в изборната нощ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив, за да поздрави новия кмет на града под тепетата и да направи своя обзор от изборите за местна власт:

"Първа политическа сила сме, нашият резултат сме си го изкарали. Оттук насетне разчитам на Христо Иванов и Атанас Атанасов, да обмислят какво говорим, защото техните избиратели са умни хора - дори техните избиратели ги наказват, защото не са честни с тях, това важи и за нашите избиратели. Сглобката е пошла връзка, с която управляваме хората. Или правим ясна програма с дати, часове, - така, както се съешават по провинцията, може и на национално ниво да си го направят, - или няма никакъв смисъл. Може ли да нямаме нито един инфраструктурен проект в държавата, другите градове са рядко изостанала работа.. какво ще правим в този Бюджет, какво ще правим? Ми утре може да са махнали ДДС-то на ресторантьорите /утре МС провежда извънредно заседание - бел. ред./, откъде да знам?", попита още Борисов. /БГНЕС