ГЕРБ: ЕК разполага с Плана "Пеканов", какво е изпратил Петков

ЕК твърди, че разполага с Плана "Пеканов", тогава истина или лъжа са думите на Кирил Петков, че е пратена нова версия. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ изявление в централата на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Той припомни, че днес в процедура по блиц-контрол е имал възможност да зададе въпроси на министър-председателя за Плана за възстановяване и устойчивост и той му е отговорил, че новата версия е подадена в ЕК и тя го разглежда.

"Това стана повод да реагираме, защото ако наистина на ЕК е пратен нов план, това е безобразие или това не е истина. Днес говорител на ЕК заяви, че планът, с който разполагат, е подаден на 15 октомври 2021 г. Уважаеми колеги, това е планът "Пеканов", разработен от второто служебно правителство. В такъв случай при условие, че ЕК твърди, че планът, с който разполага, е подаден на 15 октомври - истина или лъжа са думите на г-н Петков днес, че планът е предаден на ЕК в момента и тя го разглежда. Аз много не обичам евтините политически внушения", каза още Томислав Дончев.

Той подчерта, че от тук нататък ГЕРБ ще бъде принудена да анализира всяка дума на министър-председателя Кирил Петков, за да прецени дали е истина или лъжа. /БГНЕС