Георгиев: От 9 юни 200 полицаи повече в София

„От 7 юли 2022 г. настоявам за увеличение на екипите на Пътна полиция. Министър Демерджиев ни увери, че е поел ангажимент от 9 юни да има 200 полицаи повече в София. 50 екипа, които да се занимават само с контрол на движението. Това е резултат, който ни удовлетворява“. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

„Очакваме да бъдат увеличени и камерите за скорост - това са основните мерки, които зависят от МВР. Предстои и много работа в парламента, за да се справим с проблема на национално ниво“, каза Георгиев.

„Ние искаме да дадем целия ресурс на българските общини, на МВР, те да глобяват, така че тези средства от санкциите да бъдат използвани за пътна безопасност“, посочи председателят на СОС.

Той посочи, че предлагат хилядите камери в страната и 600-те в София да са вече под контрола на МВР. „Трите камери на КАТ са закупени от общината, каквото е необходимо ще закупим, когато имаме законовото основание за това”, подчерта Георгиев.

Той уточни, че са написали законопроект, ще закупят и допълнителни камери на МВР и че каквото се изисква от тях ще го направят. Относно охраната на метрото Георгиев е категоричен, че не могат да оставят метрото без охрана, за да има полицаи на пътя.

„Видяхме, че можем - ще има повече полицаи на пътя без да се пипа охраната по метрото”, добави председателят на СОС. /БГНЕС