Георги Георгиев: Мобилните радари ще обхванат 20 столични локации

В момента поставихме експериментално едно радарно табло и то показва много важни данни, които изпращаме на полицията. Тези данни обаче показват и много негативна тенденция. Затова ние предложихме да се инсталират 10 мобилни радара, обхващащи 20 локации в столицата.

Това заяви в отговор на БГНЕС председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Георгиев уточни, че са засечени стотици нарушители с над 100 км/ч и с над 150 км/ч на бул. „Черни връх”, предимно през нощта.

„Това е изключително тревожно, защото показва, че нищо не се е променило. Следващият инцидент най-вероятно ще бъде другаде, затова тези 10 радарни табла са мобилни и се монтират на най-натоварените столични булеварда по преценка на експерти, като например на Цариградско шосе, на бул. България, на бул. Рожен. След което се обобщават данните и се изпащат към МВР, за да може в тези часови зони да се изпращат патрули на място”, обясни Георгиев.

Той анонсира, че целта е в следващите 6 месеца да се обхванат 20 локации, като на всяка една от тях трябва да се работи поне по 2 месеца. Предвижда се и допълнително да бъдат обезопасявани спирките на градския транспорт.

Относно решението градинката на площад "Велчова завера" при Духовната семинария в София да носи името на Стефан Данаилов, председателят на Общинския съвет обясни, че актьорът е един от най-талантливите педагози, отдали толкова много на българската култура.

„Над 70 от неговите ученици и изтъкнати специалисти от различни области предложиха на Общинския съвет и ние днес единодушно подкрепяме предложението градинката пред дома му да носи неговото име. Младите трябва да помнят, трябва да отдадем дължимото на хората, които са оставили трайна следа в нашата колективна памет като нация. Градът е длъжен и затова по подобаващ начин ще почете Стефан Данаилов”, допълни още Георги Георгиев. /БГНЕС