Георги Георгиев: Левскари и цесекари в СОС се обединихме за новия стадион на ЦСКА

"Случи се немислимото в общинския съвет! Левскари и цесекари се обединихме в името на новия стадион на ЦСКА. За да имат стотици младежи модерна спортна база, а хилядите фенове - нов дом на един от най-великите български футболни клубове."

Това написа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във фейсбук след като вчера Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори към СОС одобри проекта за реконструкция на стадион "Българска армия".

"Вчера с колегите ми от ГЕРБ защитихме проекта за реконструкцията и обновяване на стадион „Българска армия". В подкрепа гласуваха и "червените", на политически език - от БСП. Както и "Патриоти за София". Необяснимо остана само защо от "Демократична България" не гласуваха "За", след като оборихме аргументите им", обясни Георгиев.

С този проект ще върнем 40 декара от парка на софиянци, като пространството пред стадиона с площ 23 декара ще се превърне в нов парк, част от Борисова градина, а останалите 17 дка са алейна мрежа край съоръжението, подчертава председателят на СОС и допълва: "Независимо дали сме привърженици на „Левски“ или ЦСКА, ние сме положили клетва като общински съветници да работим за гражданите на София - а те са от "Левски", от ЦСКА, „Славия“ и „Локомотив“ и други."

Георги Георгиев се хвали и, че след решението е получил от ЦСКА футболна фланелка в знак на благодарност: "Наскоро ви се похвалих с фланелка на любимия ми син отбор, а днес ръководството на "Армейците" CSKA Sofia FC ме изненадаха подобаващо с техен екип - казаха, че е за заслуги към клуба с вчерашното ни решение. Благодаря за милия жест, левскарите винаги оценяваме спортсменското поведение."