Георги Георгиев: Бъдещият зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев тотално игнорира Конституцията

"Една кола на семейство не ви ли стига?", уважаеми софиянци?

Това ни пита назначеният за съветник на кмета Терзиев и бъдещ зам.-кмет на София арх. Любо Георгиев.

Неделя сутрин, в студиото на БНТ арх. Георгиев изрича с революционен плам неща, от които ти настръхва косата. Не заради политическите ни различия с този пореден „спасител на София“, а заради Конституцията, която този човек тотално игнорира.

Това написа в профила си във фейсбук бевшият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ-СДС в СОС Георги Георгиев.

"Обобщавам идеите на „звездата“ от екипа на Терзиев (само припомням, че арх. Георгиев беше служител на г-жа Фандъкова и изхарчи няколко стотин хиляди лева за писане на визии и стратегии, направихме му ревизия на харчовете и той напусна обиден):

1. Допуска се максимум 1 автомобил на семейство. Повече от това е лукс. Ще вдигат данъка за втора кола.

2. Общината ще управлява частните ви имоти - поне вече няма да ги придобива, както доскоро казваха, но ще дава под наем празните ви апартаменти. Точно така - общината ще ви е брокер - без да пита искате ли или не...

3. Ако имате апартамент, то не можете да си правите каквото искате - така пишело в Конституцията. Не знам обаче в коя, може би в Димитровската или в Живковската. В настоящата такова нещо няма.

4. И черешката на тортата - ако живеете в сграда - паметник на културата, няма да ви гонят да я оправяте, НО ще ви отворят двора за свободен достъп и "туристически турове".