Футболен клуб поиска от СГС отмяна на всички решения от конгреса на БФС

Отборът на Балкан Варвара внесе в Софийски градски съд искова молба за отмяна на всички решения от проведения на 12 октомври извънреден конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе преизбран за президент на централата. Това съобщи претендентът за президентския пост Димитър Бербатов. От Балкан Варвара сезират съда не само за възпрепятстването на делегата на клуба Георги Градев да участва в конгреса, но и за други нарушения на устава и закона.

Георги Градев и Димитър Бербатов преди началото на конгреса на 12 октомври

В същото време Бербатов призова БФС да публикува незабавно протокола и другите документи от конгреса и отново заподозря настоящото ръководство на централата в опита да фалшифицира протокола. Цялото изявление на Димитър Бербатов в социалните мрежи:

"Факт е поредната искова молба за нарушения, направени от ръководството на БФС във връзка с конгреса, проведен на 12.10.2021 г. Протоколът от този конгрес все още не се публикува и клубовете са държани в пълно неведение.

Един от клубовете, чийто делегат неправомерно и в нарушение на устава на БФС и на ЗЮЛНЦ (Закон за юридическите лица с нестопанска цел) не беше допуснат до участие в конгреса, внесе на 05.11.2021 г. в Софийския градски съд искова молба за ОТМЯНА НА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ на проведения на 12 октомври 2021 г. конгрес. От клуба сезират съда не само за възпрепятстването на делегата на ФК "Балкан" - Варвара, да участва в конгреса, но и за други нарушения на устава и закона.

ФК "Балкан" - Варвара, бе подпомогнат решително от екипа на Димитър Бербатов, за да защити както своите, така и правата на всички неправомерно недопуснати до последния конгрес делегати на футболни клубове - членове на БФС. Заявяваме решителността си да продължаваме да работим съвместно с футболните клубове в България не само по разясняването, но и по защитата на техните права.

Потъпкването на устава и закона от действащото ръководство на БФС е практика от години, но сега вероятно се прави, с цел да се вкара федерацията в съдебни дела, за да си гарантира сегашното ръководство оставане начело на БФС, без да има категорична легитимна основа и мандат от клубовете за това. Михайлов и компания със сигурност разбират желанието на членовете на БФС и цялата футболна общественост за промяна. Но и са наясно, че само с незаконосъобразни инструменти могат да се закрепят в управлението на футбола в България, без да се съобразяват с дневния ред и желанията на своите членове. За съжаление, всичко това ще доведе до още по-голямо затъване на БФС в блатото на безвремие и безхаберие.

Ние от екипа на Димитър Бербатов продължаваме борбата в интерес на футболните клубове и на футболна България. Призоваваме БФС незабавно да публикуват протокола и всички документи от конгреса от 12.10.2021 г. Недопустимо е почти месец след него те да не са подготвени. Освен ако не се обмислят фалшификации! Какво прави ръководството на БФС и защо бави изготвянето на документите, ще стане ясно, след като тези документи бъдат показани и се съпоставят с реално случилото се в зала 1 на НДК на 12.10.2021 г.

В най-скоро време ще обявим официално и следващите си действия в процеса за отстраняването на сегашното ръководство от БФС". /БГНЕС