Фриц спря победната серия на Надал и спечели титлата в Индиън Уелс

Американецът Тейлър Фриц спечели първа титла от Мастърс сериите в кариерата си, след като победи световния номер 4 Рафаел Надал с 6-3, 7-6(5) във финала на турнира в Индиън Уелс. По този начин 24-годишният американец сложи край на победната серия на Надал, който преди финала имаше 20 победи и нито една загуба през сезона.

Роденият в Сан Диего, Калифорния Фриц получи контузия по време на загрявката за двубоя и получи препоръка от щаба си да не играе, но за радост на местната публика в калифорнийската пустиня излезе на корта и направи най-добрия мач в кариерата си. Фриц дръпна с 4-0 в първата част, след което я спечели с 6-3, Втората част бе много равностойна, като Надал изпусна възможности за пробив при 2-2 и 4-4, след което спаси мачбол при 4-5, преди да се стигне до тайбрек, в който Фриц успя да надделее със 7-5, за да се превърне в първия американец, спечелил титлата в Индиън Уелс, от Андре Агаси през 2001 година.

"Ще трябва да сдържам сълзите си във всяко едно интервю, ще е трудно, защото обичам да плача от радост. Това е една от детските ми мечти, които никога не съм вярвал, че ще сбъдна. Все още си казвам, че не е истина", сподели щастливият Фриц след успеха.

Надал разкри, че е имал физически проблеми по време на целия двубой. "Изпитвах болка, имах проблеми с дишането. Не знам дали е нещо свързано с реброто. Когато дишам и се движа, сякаш ме пробожда игла. Леко ми се замайваше главата. Опитах се да дам всичко от себе си до края. Загубих срещу страхотен съперник. Спечели невероятни мачове, особено вчера (срещу Рубльов)", каза испанецът, който от днес ще се изкачи до трето място в световната ранглиста. /БГНЕС