Франция с класика над България на „Стад дьо Франс“

Франция надви България с 3:0 в приятелска среща на „Стад дьо Франс“ във френската столица Париж.

Жиру вкара два гола след влизането си в игра преди почивката.

Пред 5000 свои верни привърженици, „петлите“ очаквано натиснаха от самото начало и Карим Бензема отправи опасен изстрел по посока вратата на Даниел Наумов. Французите владееха активно и натискаха, като стражът на ЦСКА 1948 се прояви за първи път след шут на Килиан Мбапе. От другата страна, нашите рядко опитваха да атакуват, като имаха само няколко центрирания в наказателното поле, но без успех. Действащият световен шампион закономерно поведе в резултата след 29 минути игра.

Антоан Гризман стреля акробатично със задна ножица, топката бе отклонена от главата на Ивайло Чочев и влетя в мрежата на безпомощния Наумов. До края на полувремето обаче един от основните претенденти за титлата на Евро 2020 понесе удар, след като Бензема напусна принудително терена след удар в коляното, получен при игра с глава и неволен сблъсък с Иван Турицов. Нападателят на Реал Мадрид бе заменен от Оливие Жиру.

След паузата картината на терена не се промени и Мбапе направи още няколко пропуска пред българската врата. „Лъвовете“ продължиха да се защитават успешно и десетина минути преди края на редовното време, влезлите от резервната скамейка съотборници в Локомотив Пд Димитър Илиев и Бирсент Карагарен комбинираха, но последният не успя да намери очертанията на вратата на Юго Лорис от изгодна позиция. Малко след това Жиру сложи точка на спора с втори гол след асистенция на Бенжамен Павар. Нападателят на Челси изпревари Валентин Антов и простреля Наумов. В заключителните мигове отново той бе в прегръдките на съотборниците си след пас на резервата Уисам Бен Йедер за крайното 3:0.

5000 фенове подкрепиха Франция на "Стад дьо Франс".

Така, Франция загря подобаващо за атаката на европейската титла. Тимът на Дидие Дешан е в група F на Евро 2020 заедно с действащия европейски първенец Португалия, Унгария и Германия. Именно Бундестимът е първи съперник на един от фаворитите на първенството на 15 юни в Мюнхен. България приключи турнето си от три контроли без победа след равенство 1:1 със Словакия в Рийд и поражение от Русия с 0:1 в Москва. Ясен Петров продължава да няма победа начало на родните национали, които се завръщат утре в София с полет от Париж в 19:20 българско време на терминал 2. /БГНЕС