Франция надви Австрия за първа победа в Лигата на нациите

Франция постигна първи успех в тазгодишното издание на турнира Лига на нациите, след като надигра Австрия с 2:0 у дома. На „Стад дьо Франс“ в Париж „петлите“, които са действащи носители на трофея, стигнаха до трите точки след почивката и запазиха шансове да останат в Лига А на надпреварата.

"Петлите" запазиха надеждите си живи за оставане в Лига А.

Възпитаниците на Дидие Дешан се добраха до дебютната си победа в груповата фаза с две попадения в рамките на около десет минути след 15-минутната пауза. Първо, Килиан Мбапе откри в 56-та минута, преди Оливие Жиру да подпечата трите точки за домакините с гол след асистенция на Антоан Гризман. Успехът за французите обаче не ги остави в битката за първото място и излизане от групата, след като Хърватия надви Дания с 2:1 у дома.

„Шахматистите“ са с десет точки, с една повече от втория Дания, докато Франция е с пет пункта, с един повече от Австрия, кръг преди края на груповата фаза. В последните мачове „петлите“ ще се опитат да избегнат завършек на последното място в гостуването си на датчаните, докато австрийците приемат хърватите.

В Лига А, Група 4, Нидерландия и Белгия спечелиха мачовете си, с което бе запазена и разликата от три точки в полза на „лалетата“ на върха в класирането. Играчите на Луис ван Гаал победиха Полша с 2:0 като гост след точните интервенции на Коди Гакпо и Стивън Бергвайн. Белгийците се справиха с Уелс с 2:1, като Кевин Де Бройне и Миши Батшуай комбинираха помежду си за двете попадения. Кийфър Мур вкара почетния гол за „драконите“.

"Червените дяволи" останаха с шансове за класиране на финалите на турнира.

Нидерландия води с три точки на Белгия, като тимът на Роберто Мартинес се нуждае от победа с поне 4:1, за да запази шансове за достигане на финалите на турнира. Уелсците от своя страна трябва да надиграят поляците с два гола, за да избегнат изпадане от Лига А.

Останалите резултати:

Лига С, Група 1:

Литва – Фарьорски острови 1:1

Турция – Люксембург 3:3

Лига С, Група 3:

Казахстан – Беларус 2:1

Словакия – Азербайджан 1:2

Лига D, Група 1:

Латвия – Молдова 1:2

Лихтенщайн – Андора 0:2. /БГНЕС