Франция е на две крачки от защита на титлата си, първата е срещу сензацията Мароко

Световният шампион Франция и сензацията Мароко ще определят втория финалист на Мондиал 2022 в Катар. Двата тима ще се изправят един срещу друг днес от 21.00 ч. българско време, а мачът ще се играе на стадион „Ал Баит“ в град Ал Хор.

"Петлите" вървят уверено по пътя към защитата на световната титла, която завоюваха на Мондиала в Русия през 2018 година. Тимът е един от най-силно представящите се в Катар до момента, като спечели в редовното време четири от петте си мача на първенството. Франция допусна колебания единствено срещу Тунис в последния рунд на груповата фаза, когато световните шампиони загубиха с 0:1.

Жиру и компания са най-резултатният отбор от всички полуфиналисти. До тук те са отбелязали 11 попадения, като пет от тях са на сметката на Мбапе, а четири – за Жиру.

В навечерието на полуфиналния сблъсък с Мароко стана ясно, че Дидие Дешан ще остане начело на "петлите" поне до Евро 2024. Френската федерация взе решение да не предприема действия по привличането на Зинедин Зидан като нов селекционер.

Мароко е голямата изненада на Световното първенство. „Лъвовете на Атлас“ вече взеха скалпа на два от фаворитите за купата Испания и Португалия и на 14-ти декември ще изиграят най-важния мач в своята футболна история.

Мароканците имаха нужда от дузпи, за да сломят съпротивата на „Ла Фурия Роха“ след 0:0 в редовното време и продълженията на осминафинала на 6-ти декември. Срещу Португалия в герой за африканците се превърна Юсеф Ен-Несири, който реализира единственото попадение в срещата в края на второто полувреме. След червения картон, който Уалид Чедира си изкара срещу „мореплавателите“, футболистът на Бари няма да вземе участие в полуфинала срещу Франция. /БГНЕС