Франция е на 1/4-финал на Световното след лекция на Мбапе

Франция се класира за 1/4-финалите на Световното първенство по футбол след 3:1 срещу Полша. В герой за "петлите" се превърна Килиан Мбапе, който реализира два от головете. Той е първият футболист, вкарал 9 попадения на Мондиал преди да е навършил 24 години. Краля Пеле има 8.

В същото време Жиру стана голмайстор №1 в историята на Франция със своето 52-ро попадение. 51 има Тиери Анри, а трети в престижната класация е Антоан Гризман с 42. Топ 10 оформят Мишел Платини (41), Карим Бензема (37), Давид Трезеге (34), Килиан Мбапе (32), Зинедин Зидан (31), Жюст Фонтен (30) и Жан-Пиер Папен (30).

В 42-рата минута дойде и моментът именно на Жиру, който бе намерен от Килиан Мбапе около противниковото наказателно поле след серия от пасове. Ударът на нападателя на Милан се оказа непосилен за опитния Шчесни - 1:0!

Мбапе удвои разликата срещу Полша с мощен удар от границата на наказателното поле! "Петлите" развиха мълниеносна контраатака от тяхното наказателно поле, а комбинацията между голмайстора и Дембеле доведе до осмото попадение на Мбапе по време на Мондиали.

Килиан Мбапе вкара петото си попадение на този Мондиал с началото на добавеното време на двубоя! Той залъга противников играч при поемането на паса от Тюрам и след секунди стреля между двама в далечния ъгъл на Шчесни.

В последните секунди се стигна до наказателен удар за поляците след игра с ръка във вратарското поле, а Левандовски пропусна от бялата точка. Реферът прецени, че дузпата трябва да бъзе изпълнена отново, при което нападателят се разписа от бялата точка - 3:1! /БГНЕС