Фюри е с близо 18 кг по-тежък от Уайлдър

Световният шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри и претендентът за пояса Дионтей Уайлдър ще бъдат най-тежки, когато се изправят за трети път помежду си в Лас Вегас в събота.

Тайсън Фюри.

Действащият шампион от Великобритания Фюри е 125.6 кг, показа кантарът в „МГМ Гранд Гардън Арина“ в Лас Вегас, докато американският му противник Уайлдър тежи 107.9 кг. Фюри, който отказа да си свали тениската, когато се качи на кантара, е с два килограма по-тежък от втория двубой помежду им, когато британецът нокаутира Уайлдър в седмия рунд. Американецът от своя страна ще бъде с около 18 кг по-лек в опита да си върне пояса на Световния боксов съвет от непобедения Фюри. Уайлдър тежеше най-много преди петъчния кантар за втория си мач с Циганския крал – 104.7 кг, по време на загубата си с нокаут от Фюри миналата година.

Двамата бяха разделечени от охрана, като британският боксьор отново заплаши „Бронзовия бомбардировач“ с обидни думи и заплахи за побой. Запитан относно значението на най-тежкия сблъсък, Фюри отвърна: „Означава тотално унищожение за него. Пълно разрушение. Това означава за мен – 125 кг – ще го пратя в Кралската болница на Единбург, не се притеснявайте за това“. Запитан относно прогнозата си за това как ще протече самия мач, Фюри добави: „С него сериозно наранен на пода, размазан на парчета, сякаш е бил прегазен от камион. Последният път се оплака, че е имал счупен череп и контузена ръка. Е, нямам търпение за събота вечер. Наистина ще го нараня сериозно. Ще бъде неразпознаваем след мача“, каза още Циганският крал.

Фюри не успя да свали тениската си по време на кантара в петък и това доведе до обидни реплики от антуража на Уайлдър, откъдето се чу „Дебел си, пич!“. Междувременно, британецът отхвърли решението на Уайлдър да смени треньорите си след загубата от него през миналия февруари. Американецът сега е трениран от бившия боксьор в тежка категория Малик Скот, който бе нокаутиран от Уайлдър в първи рунд през 2014. „Това е още един загубеняк, който тренира друг загубеняк как да удря. И двамата са нещастници. И двамата не струват и една наденичка“. Уайлдър изигра ролята си в словесната престрелка от Фюри, като акцентира върху своя по-спокоен подход и „страхотен“ тренировъчен лагер. „Спокойствието е ключът към бурята. Знам, че когато не съм спокоен, умът ми е замъглен. И когато умът ти е замъглен, тогава взимаш лоши решения. Но когато си спокоен, можеш да успокоиш бурята. Аз се възродих. Предстои ни отмъщение. Нямам търпение да покажа на света какво представлявам“, сподели той.

Дионтей Уайлдър.

Съботният сблъсък в тежка категория е третият епизод от тригодишното съперничество между Уайлдър и Фюри. Двамата завършиха при равенство в Лос Анджелис през 2018, преди Фюри да запише категоричен успех над американеца във втория им мач миналата година. Третият двубой ще се състои след решението на независим арбитратор през май тази година, който отсъди, че Фюри трябва да даде реванш на Уайлдър или ще загуби пояса си. /БГНЕС