Филипов: Бюджетът за стадиона е осигурен, феновете трябва да са спокойни

"Бюджетът заложен за стадиона е осигурен, искам да прекратя тези спекулации. Никога не е ставало въпрос да бъде занижаван, той сигурно ще бъде завишен от тази рамка 80-90 милиона, защото има инфлация и други фактори, които могат да оскъпят. Феновете трябва да са спокойни. Стадионът ще бъде наистина от най-висок клас". Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов при представянето на новия директор в клуба Стоян Орманджиев, предаде репортер на БГНЕС.

На "Българска армия" Орманджиев ще бъде представител на Фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", новият акционер на "червените", който ще държи 40 процента от акциите. Други 40 процента от акциите остават собственост на семейство Ганчеви, а легендата на ЦСКА Христо Стоичков запазва 20 процента.

„Хубавите неща, случващи се в ЦСКА, следват едно след друго. В началото на седмицата станахме собственици на стадиона заедно с държавата. От вчера клубът има нов съсобственик, чието присъствие ще гарантира по-голяма стабилност на клуба и по-стабилно развитие. Една фамилия, която е многоуважавана от армейската общност", каза Филипов относно Орманджиев, чийто баща и дядо са били ръководители в клуба.

Относно строежа на стадиона Филипов заяви: "Нямаме притеснения от нито една проверка. Надяваме се в най-кратки срокове да започнем строежа на стадиона. В най-скоро време ще бъде представен идейният проект и тогава ще стане ясно на широката общественост как ще изглежда стадионът. Най-важната крачка беше да се учреди съвместното дружество с държавата, за което основната заслуга е на семейство Ганчеви. Благодаря и на министър Лечева, без която това не можеше да се случи".

"Управлението на клуба няма да се промени кой знае колко. Ще има от Фондацията и човек, който ще е свързан със строителните дейности. Фондацията има бюджет, който е подготвен за клуба и е подсигурен. Учредител на Фондацията е Данаил Илиев, сериозен човек и бизнесмен, имаме сходна визия за Фондацията и в частност за ЦСКА. Една Фондация се финансира от дарения", каза Стоян Орманджиев.

"Изключително горд съм и го приемам като огромна отговорност това, което се случва. Много щеше да ми се иска моят баща да бъде тук и си мисля, че щеше да се гордее с мен в тази ситуация. Стандартите за нашата фамилия са заложени много високо, дядо ми има 2 титли с ЦСКА и купа, баща ми също, надявам се с Фичо (Филип Филипов) да ги надминем", допълни той. /БГНЕС