Филип Филипов: Отиваме да победим Сепси и продължим напред

"Отиваме да победим и да продължим! Резултатът наистина не е благоприятен за нас, трябва да заличим пасив от два гола. Но, в крайна сметка - това ни е целта", обяви изпълнителният директор на ЦСКА - Филип Филипов, пред медиите преди заминаването на отбора за Румъния, където на "червените" им предстои мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Сепси.


"Няма да е лесно със сигурност. През седмицата се готвихме за труден мач, в който трябва да доминираме, да победим и да продължим. Сезонът не е само евротурнири, ами първенството, Купа.... Разбира се, ако отпаднем от Сепси, ще бъде провал в евротурнирите. На ЦСКА не му приляга да отпада на този етап, независимо че играе срещу един много стойностен отбор, продължи Фичо.

"Аз се надявам да има импулс в играта ни. Тези три дни се използваха максимално добре. Тренира се предимно с тактическа насоченост и мисля, че отборът ще има коренно различен облик от този в София. Треньорът ще реши кой ще е капитан на отбор", каза още той.

Филип Филипов отговори и на въпрос защо клубът е решил да освободи Саша Илич и да назначи Нестор Ел Маестро на негово място: "Първо, за Саша Илич искам да кажа само хубави неща и да му благодаря за работата му и тази на щаба му докато бяха при нас. Уважавам го изключително много, той е голям човек и голяма личност. За това говори и начинът, по който се раздели с отбора. Аз имам доста голям опит във футбола и за първи присъствам на толкова емоционална раздяла - даже имаше хора, които се разплакаха...".

"Защо се стигна до неговото освобождаване? След годината, която направихме, силната година, в която само една точка не ни достигна да станем шампиони, имахме желанието и към това беше насочена селекцията, за да се надгради качество в отбора. Всички имахме големи очаквания, но, за съжаление, първите 3 мача, които изиграхме, резултатите и състоянието на отбора не бяха на нужното ниво и затова се прибегна до тази промяна", разкри още изпълнителният директор.

"Искахме да е треньор, който няма нужда от адаптация в отбора. Нестор Ел Маестро познава добре ЦСКА, познава българското първенство. Той е един треньор, който аз нямах преки наблюдения върху него, но искам да кажа, че в последните 3 дена съм възхитен от работата, която той и екипът му вършат. Те са много интелигентни хора, които са на "ти" с футбола и са много амбицирани. Такива хора трябват в момента на клуба!", категоричен бе Филип Филипов. /БГНЕС