Феновете на Суифт във Великобритания притеснени от фалшиви билети

Феновете на Тейлър Суифт са притеснени от продажба на съмнителни билети, тъй като хиляди хора вече са били измамени.


Само няколко седмици остават до началото на дългоочакваното турне Eras Tour в Обединеното кралство, което ще се проведе на места като лондонския стадион "Уембли" и стадиона "Мърифийлд" в Единбург. Американската суперзвезда ще изнесе концерт на повече от половин милион фенове по време на турнето си, което ще се състои от над 13 дати. Но тъй като билетите са толкова търсени, някои фенове останаха без пари заради измамници, които се възползваха от нетърпението им да хванат Тейлър на живо.

Полицията в Единбург отправи остро предупреждение към любителите на Суифт да се пазят от "измамни билети", които се разпространяват онлайн и заради които феновете губят хиляди британски лири.

Само през последните две седмици са регистрирани 16 случая на продажба на фалшиви билети, довели до значителни финансови загуби, съобщава Express. В изявление полицията в Единбург съобщава: "Сумата, за която се предполага, че е била платена с измама, се оценява на над 5 000 паунда. Голяма част от тези измами са извършени на платформи за онлайн пазари. Моля, бъдете бдителни и се уверете, че купувате от легитимни източници, като проверявате всички предоставени банкови данни."

Те също така дадоха съвет на онези, които все още ловуват за билети, за да видят Тейлър Суифт тази година. Ticketmaster и AXS бяха единствените официални търговци на билети за Тейлър Суифт, когато те бяха пуснати за първи път през август 2023 г. и бяха разпродадени почти мигновено. Въпреки че Ticketmaster пусна собствена вълна от билети за препродажба малко след това, те също бяха разпродадени изключително бързо.

В резултат на това феновете се насочиха към уебсайтове за препродажба като Viagogo и Vivid Seats, за да си осигурят места на различните концерти, които стартират тази година. Въпреки че все още не са официални търговци на дребно, тези уебсайтове за препродажба имат различни условия и протоколи за безопасност, за да гарантират, че феновете няма да бъдат разочаровани. /БГНЕС