Феновете на Левски раздвоени за бъдещето на отбора

Васил Божков публикува анкета в страницата си във Фейсбук относно бъдещето на Левски. "Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI да бъде определен чрез електронно гласуване?", пита Божков.

Вчера бизнесменът оповести в официалния си Фейсбук профил, че тази сутрин ще направи предложение, свързано с акциите на Левски.

Коментарите заваляха и преобладават мненията, че акциите трябва да бъдат връчени на Наско Сираков. Не са малко обаче и мненията, че подобно гласуване няма да бъде обективно, тъй като в него няма да участват само привърженици на Левски. Други критикуват Сираков за неговото определение за Бойко Борисов като най-добър и уважаван премиер в Европа, което поражда съмнения. Не са малко и феновете, които питат Божков ще продава акциите или ще ги подарява. Други са на мнение, че фалитът е единственият достоен изход, а всичко друго си е чиста гавра. Коментари правят и привърженици на други клубове, според които Левски трябва да си плаща тока, водата и данъците и да не ощетява народа на България.

Припомняме, че в последните дни Наско Сираков изрази желание да приеме собствеността на клуба, а преди това готовност изрази и баскетболният треньор Константин Папазов. Вчера стана ясно, че отборът на Левски е получил дарение на стойност 500 хиляди лева от фирма „Интръст“ ЕАД, която е еднолична собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски. Левски спешно събира средства от дарения, тъй като е изправен на ръба на фалита. Ръководството на "сините" обяви, че се нуждае от около 1,5 милиона лева в следващите няколко седмици, за да покрие най-належащите си задължения като заплати на футболисти и други дългове. /БГНЕС