Федерер не остави шансове на британец по пътя към трети кръг

Федерер се класира за третия кръг на Уимбълдън за 17-ти път в кариерата си.

Осемкратният шампион Роджър Федерер се класира без затруднения за третия кръг на Уимбълдън, след като победи представителя на домакини Джей Кларк с 6-1, 7-6(3), 6-2 в мач от долната половина на мъжката схема.

Вторият поставен в схемата сервира безупречно, като реализира 10 аса и загуби едва 12 точки на собственото си подаване в целия двубой. Особено впечатляваща бе статистиката на швейцареца на първи сервис, където той спечели 42 от 46 точки, включително и всички 30 разигравания във втория и третия сет. 20-годишният Кларк, който участва с уайлд кард в турнира, успя да покаже качества във втория сет, когато не допусна пробив и стигна до тайбрек, но в него Федерер категорично се наложи със 7-3. В другите две част световният номер 3 постигна по два пробива, за да стигне до комфортен успех след час и 37 минути игра.

По този начин 37-годишният Федерер достигна третия кръг в Ол Ингланд Клъб за 17-ти път в кариерата си, а там ще се изправи срещу 27-ия поставен Лука Пуй или сънародника му от Франция Грегоар Барер.

Финалистът от 2017-та година Марин Чилич изненадващо отпадна от надпреварата след загуба в три сета от португалеца Жоао Соуса. С турнира се раздели и миналогодишния полуфиналист и девети поставен в схемата Джон Иснър, който бе спрян от Михаил Кукушкин в пет сета. /БГНЕС